Äidin tuhdimpi kaalilaatikko G

Noin 5 annosta

Ainekset:

n. 1 kg kaalia
n. 3 dl vettä
1,5 tl suolaa
1 iso sipuli
1-2 porkkanaa
400 g jauhelihaa
2 rkl siirappia
2-3 dl Tervens-pastaa
2 tl mausteita: valko- ja mustapippuria,
paprikajauhetta, aromisuolaa

Munamaito:

2 kananmunaa
3-4 dl maitoa
suolaa ja mausteita

Valmistus:

1. Silppua kaali, jätä pois kova kantaosa. Silppua sipulit ja tee porkkanoista suikaleita kuorintaveitsellä. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa, lisää silputut aineet. Sekoittele silloin tällöin, pehmittele puolisen tuntia.

2. Kaalin kypsentyessä keitä pastaa pari minuuttia niin että se jää al denteksi. Kaada lävikköön jäähtymään. Voit halutessasi tehdä pastasta hakkelusta veitsellä.

3. Ruskista jauheliha pannulla, mausta pippurilla ja suolalla

4. Valuta kaaliseoksesta ylimääräinen vesi pois ja sekoita kaikki aineet. Mausta ja tarkasta maku.

5. Vatkaa munat, maito ja mausteet sekaisin.

6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja päälle munamaito. Suolaa hieman tarvittaessa.

7. Kypsennä uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia 200 asteessa.