Hyvien tyyppien chilimakaronisalaatti G, V

Ainekset:

1 pkt (300 g) Tervens Kikhernemakaroni & chili

1 annos paahdettua savusoijarouhetta (kts. erillinen ohje)

200 g herne-maissi-paprikaa

100 g maustekurkkua

100 g tuore kurkkua

1 (n. 180g) omena

Kastike:

1 dl rypsiöljyä

1 dl soijakermaa

1 tl valkoviinietikkaa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1 tl paprikajauhetta

1 tl pihvimaustetta (Sallinen)

1 tl sinappia

1 rkl omenamehua

Valmistus:

1. Valmista ensin paahdettu savusoijarouhe ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.

2. Ota herne-maissi-paprikaseos sulamaan.

3. Keitä chilimakaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada keitin vesi pois ja jäähdytä makaronit huuhtelemalla ne kylmällä vedellä siivilässä. Anna makaronien hetki valua siivilässä.

4. Kuori ja kuutioi omena.

5. Huuhdo tuorekurkku ja kuutioi molemmat kurkut.

6. Sekoita kaikki ainekset keskenään sekaisin yhteen kulhoon.

7. Valmista sitten kastike laittamalla sauvasekoittimen kulhoon rypsiöljy, soijakerma ja valkoviinietikka.

8. Sekoita seos tasaiseksi sauvasekoittimella.

9. Lisää lopuksi mausteet, sinappi ja omenamehu. Sekoita ja tarkista maku.

10. Sekoita varovasti kastike makaronisalaatin joukkoon.

11. Laita pastasalaatti tarjoiluastiaan ja koristele salaattiin käyttämillä raaka-aineilla.

Paahdetun savusoijarouheen ohje:

2 dl soijarouhetta

2 dl kiehuvaa vettä

2 rkl nestesavua (Poppamies Jalosavu)

1/4 tl suolaa

3 rkl rypsiöljyä

Laita kulhoon soijarouhe ja kaada sen päälle kiehautettu vesi. Lisää joukkoon nestesavu ja suola ja sekoita. Anna tekeytyä 10 minuuttia. Sen jälkeen kuumenna öljy paistinpannulla ja paista turvotettua soijarouhetta öljyssä useasti sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes rouhe on paahtunut sopivan rapeaksi. Anna rouheen jäähtyä.