Kikhernefusilli & Sirkka yrttipestolla ja herneillä G, L

Ainekset:

1 paketti Tervens kihernefusilli & sirkka

Pesto:

runsas 1 dl kuorittuja, kuivapaahdettuja kokonaisia manteleita
4 dl yrttejä (käytin omia mikroversoja: basilika, krassi, rucola, mustasinappi, vesikrassi, fenkoli)
noin 1,3 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Vihreät palkokasvit:

noin 2,5 dl soijapapuja, pakastettuja
noin 2,5 dl vihreitä herneitä, pakastettuja
noin 2,5 dl sokerihernepalkoja, tuoreita

Valmistusohje:

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Laita kaikki pesto ainekset blenderiin. Aloita 1 dl:alla öljyllä ja lisää vähitellen kunnes pesto on sopiva koostumukseltaan.

3. Kiehautin vettä, maustoin sen suolalla ja lisäsin tuoreet sokeriherneet. Minuutin päästä laitoin joukkoon soijapavut ja vihreät herneet. Muutaman minuutin päästä tarkistin, että ne olivat lämpimiä ja kaadoin veden pois. Sitten lisäsin ne pestopastaan ja tarjoilin ruoan koristeltuna sinapinkukilla. Ja täytyy myöntää että sirkkapasta oli todella hyvää ja ruokaisaa. Kannattaa kokeilla tätä terveellistä proteiinipommia.

Resepti on Annen käsialaa, käy tsekkaamassa hänen Maalaisbistro-blogi alla olevasta linkistä!

Maalaisbistro - Makuja saaristosta