Leipäjuustosalaatti joulupöytään

Noin 4 annosta

 

Salaatti

1 viinisuolaheinä ruukku
1/2 jäävuorisalaatti
puolikas hunajameloni
2 omenaa
200 g leipäjuustoa

Puolukkakastike:

2 dl puolukoita
3/4 dl rypsiöljyä
2 rkl vaaleaa balsamicoa
2 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje:

1.Valmista ensin kastike. Soseuta puolukat sauvasekoittimella. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Tarjoa kastike erikseen.

2.Valmista salaatti juuri ennen tarjoilua, ettei se muutu vetiseksi eivätkä omenat ehdi tummua. Pese viinisuolaheinä ja jäävuorisalaatti. Kuori ja pilko hunajameloni. Pese omenat, poista siemenkodat ja pilko kuorineen salaattiin. Suosi punaisia omppuja jos mahdollista (tuovat kivasti väriä). Palastele joukkoon leipäjuusto.

3.Kaada valmiin annoksen päälle puolukkakastiketta