Mac and cheese

2-4 annosta

Tämän reseptin on tehnyt Ida. Tutustu Idan blogiin Ida's Cozy Corner.

Ainekset:

250g Tervens-kikhernemakaronia

Juustokastike

250-300g myskikurpitsaa (noin neljäsosa yhdestä kurpitsasta)
1 rkl öljyä
1-2 valkosipulin kynttä
2 dl kaurakermaa
2 rkl oluthiivahiutaleita*
½ tl Dijon-sinappia
vajaa 1 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
3 rkl sitruunanmehua

Uunitomaatit

pari kourallista kirsikkatomaatteja
suolaa ja pippuria
kuivattua timjamia
öljyä

Valmistusohje:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Kuori ja kuutioi myskikurpitsa terävällä veitsellä. Poista tarvittaessa myös siemenet. Höyrytä (tai keitä) myskikurpitsakuutioita kattilassa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

3. Halkaise kirsikkatomaatit kahtia ja aseta pellille halkaisupinta ylöspäin. Pirskottele päälle öljyä ja mausta tomaatit suolalla, pippurilla ja timjamilla. Paahda tomaatteja kuumassa uunissa 10-15 minuuttia.

4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää, kaada siivilään ja huuhtele viileällä vedellä. Kaada pasta takaisin kattilaan ja aseta sivuun odottamaan.

5. Lämmitä paistinpannun pohjalla tilkka öljyä ja paista murskattua valkosipulia parin minuutin ajan.

6. Kokoa blenderiin kypsä kurpitsa, paistettu valkosipuli ja muut juustokastikkeen ainekset. Aja hienoksi, kermaiseksi kastikkeeksi. Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

7. Kaada pasta äsken käyttämällesi paistinpannulle. Sekoita juustokastike pastan joukkoon. Lämmitä juustomakaronia miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.

8. Tarjoa juustomakaroni kulhoista uunitomaattien kanssa. Voit halutessasi raastaa päälle lempivegejuustoasi. Meillä sattui olemaan jääkaapissa Violifen parmesaania, joka sopi tähän todella hyvin.