Ruokaisa pastasalaatti

8:lle (150 g/ annos)

Ainekset:

4 dl kikhernemakaronia
50 g punasipulia hienonnettuna
100 g pakasteherneitä
100 g salaattia ( frisee- ja jääsalaattia revittynä sekä vuonankaalta )
150 g leipäjuustoa ( laktoositonta) kuutioituna
200 g vuolu kanafilettä
50 g tummia siemenettömiä viinirypäleitä puolitettuna
persiljaa koristeluun.
kastike
1 prk (200 g) kermaviiliä laktoositonta
1 rkl tyrnimehua (100 %, makeuttamaton)
1 tl sokeria
1/2 - 3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 dl persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje:

1. Keitä pasta pussin ohjeen mukaan. Jäähdytä kylmällä vedellä siivilässä, valuta hyvin.

2. Valmista kastike. Yhdistä ainekset ja sekoita.

3. Lisää joukkoon vielä sipuli, herneet sekä jäähtyneet hyvin valutetut pastat. Sekoita ja anna makuuntua jääkaapissa noin 30 minuuttia.

4. Laita vadin pohjalle revityt salaatit, jätä reunoille vuonankaali tuomaan näyttävyyttä.

5. Lisää salaattipohjan päälle pastaseos, asettele kanafileet, leipäjuusto sekä viinipypäleet salaatin päälle.

6. Koristele persiljalla.