Team Tervens

Nimi: Santeri Kuusiniemi
Syntymäaika: 1998
Asuinpaikka: Lempäälä
Laji: Pika- ja aitajuoksu
Urheilusaavutuksia: Kaiken kaikkiaan 13 nuorten SM-mitalia, joista kirkkaimpina 9 kultaista. Viime kesänä nuorissa triplamestaruus matkoilta (100m, 200m ja 110m aj.). Kaksi hopeasijaa Pohjoismaiden Mestaruuskilpailuista (110m aj. ja 4x100m viesti). Kaikkien aikojen tilastoissa M19 sarjassa: top 10, matkoilla (100m, 200m ja 110m aj.) + 150m M19/M22 SE. Paras saavutus tähän mennessä on 2017 U20 EM-kisoissa  9. sija 100m:llä.

Morjesta!

Olen 19-vuotias sprintteri Lempäälästä ja lajeina pääasiassa minulla ovat 100m, 200m ja 110m aitajuoksu. Yleisurheiluun ja niin ikään juoksunmaailmaan päädyin jalkpallon kautta, jota kerkesinkin pelaamaan noin 10 vuotta ennen kuin täysipainotteinen panostus juoksuun alkoi. Olen hyvin pitkälti mieltänyt aina itseni suhteellisen nopeaksi ja kiinnostus juoksun saloista alkoi jo pienempänä, joten valinta ei loppupeleissä ollut vaikea. Kuitenkin muutama vuosi takaperin, kun vielä pelasin sivussa myös jalkapalloa ei yleisurheilun puolella ollut vain yhtä ja tiettyä lajia jota harrastin, vaan lajikirjo oli lähes kaiken kattava. Hienoimpia hetkiäni lajin parissa ovat olleet varsinkin kaikki maajoukkue edustukset, joista ehkä se kirkkain on 2017 U20 EM-kisat Grossetossa Italiassa. Tulevaisuuden tavoitteenani on kehittyä nousujohtoisesti ja olla jonain päivänä Suomen nopein mies, sekä kerryttää lisää kokemusta kansainvälisistä kilpailuista.

Urheilun ulkopuolella tykkään ottaa rennosti, mikä palvelee hyvin palautumista urheilusuorituksista. Lisäksi Tervens:n tuotteiden hitaasti imeytyvät hiilarit ovat ehdoton apu, niin pitkien kisapäivien, kuin lepopäivienkin tehostamiseen. Nopea ja äärimmäisen vaivaton valmistus sopivat hyvin pikamenijän keittiöön ja suosikkipasta (fusili/chili) valmistuukin silmän räpäyksessä. Peukku ylös ja suuri suositus tuotteille!

Instagramista meitsin löytää @sande_98 nimellä, käykää tsekkaan!

Nimi: Emil Larmi
Syntymäaika: 1996
Asuinpaikka: Hämeenlinna
Laji: Jääkiekko / Maalivahti
Urheilusaavutuksia: U20 maailmanmestaruus tammikuussa 2016
Ensimmäinen miesten maaottelu keväällä 2018.
Pelannut kaksi kautta liigaa ykkösvahtina HPK:n riveissä.

Tervens!

Olen 21-vuotias Lahesta kotoisin oleva nykyinen Hämeenlinnaan tavaransa siirtänyt jääkiekkoilija. Omien muisteluiden mukaan tämä urheilu-urani alkoi samoihin aikoihin kuin koulukin ja omalle pelipaikalleni tolppien väliin löysin hyvinkin pian.

Oma tieni on kulkenut läpi junioreiden Lahessa, jonka jälkeen vuoden olen viettänyt Heinolassa ja sieltä nykyiseen osoitteeseen Hämeenlinnaan. Tällä hetkellä takana on kaksi kautta liigaa HPK:ssa ja kolmas starttaa jälleen syksyllä.

Toistaiseksi isoimpia saavutuksiani ovat U20 maailmanmestaruus tammikuussa 2016 sekä ensimmäinen miesten maaottelu keväällä 2018.

Vapaa-aikani kuluu pitkälti levätessä ja ruokaa laittaessa, joista etenkin jälkimmäinen kuuluu myös pienesti intohimoihin. Tämän lisäksi aikaa kuluu myös jossain määrin golffatessa ja pyörän päällä. Kaikenlainen urheilu ja liikkuminen on ollut aina iso osa elämäntapaa.

Ruokavalioni koostuu hyvin pitkälti kasvisruuasta ja olen mielelläni rikkomassa tätä yleistä käsitystä ettei urheilija voi elää tälläisellä ruokavaliolla. Lisäksi koen tuoreet ja puhtaat raaka-aineet itselleni tärkeäksi. Tervensin pastat ovat tuoneet uuden vaihtoehdon proteiinin lähteeksi, joka on osoittunut myös erittäin helpoksi, nopeaksi ja maistuvaksi. Lisäksi olen jälleen saanut pastaruuat takaisin lautaselle hyvällä omatunnolla.

Suosikkipastakseni on noussut fusilli itsetehdyllä pestokastikkeella. Helppoa, nopeaa, terveellistä ja ennenkaikkea maistuvaa!

Somesta minut löytää nimellä @emillarmi

Nimi: Maria Kytölä
Synt.aika: 1997
Asuinpaikka: Hyvinkää / Vierumäki
Laji: Seiväshyppy ja 7-ottelu (yleisurheilu)
Urheilusaavutuksia: 18 kertaa SM-mitaleilla/pistesijoilla vuosina 2011-2017. Ensimmäisen kerran kilpailin Kalevankisoissa jo vuonna 2013 vasta 15-vuotiaana. Paras saavutus tähän mennessä Kalevan kisojen N seiväs 8. sija. Seiväshypyn tulos 385 on naisten kaikkien aikojen tilastossa sijalla 27.

Heippa kaikki,

Olen 20-vuotias, liikunnallisen ja urheilullisen elämäntavan omaava liikunnanohjaaja opiskelija Hyvinkäältä. Liikuntaa olen harrastanut aina. Lajeja on tullut kokeiltua laidasta laitaan. Olen harrastanut usean vuoden ajan kilpatasolla yleisurheilua ja jalkapalloa. Tällä hetkellä urheilen lähes päätoimisesti. Opiskelut tasapainottavat minun arkea ja vapaa-ajat viihdyn parhaiten harjoituksien parissa. Harjoitteluuni kuuluu läpi vuoden myös telinevoimistelu ja erilaiset kuntoliikunnan kurssit (pilates, crossfit, kuntosali). Urheilijan arkeeni kuuluu siis lähes päivittäin monta tuntia harjoittelua, sekä lisäksi huoltavat harjoitteet ja muu lihashuolto.

Ajatuksia Tervensistä: Ruokavalio on erityisen tärkeää huippu-urheilijan arjessa. Käytän sen miettimiseen runsaasti aikaa. Urheilijan arki on aikatauluttamista päivästä toiseen. Ravinteikas, nopea sekä helppo ravinto on urheilijalle suuri etu. Tervensin tuotteissa ovat juuri ne ominaisuudet mitkä ovat helpottaneet minun arkea! Oma suosikki Tervens pastani on fusilli sekä kikhernemakaroni & chili!

Tervetuloa seuraamaan minun arkea: Instagram @mariakytola

Nimi: Venla Ranta
Syntymäaika: 2000
Asuinpaikka: Lempäälä
Laji: Kestävyysjuoksu
Seura: Lempäälän Kisa Yleisurheilu
Urheilusaavutuksia: 6 SM-mitalia oman ikäluokan SM-kilpailuista, joista kaksi maastoista ja neljä ulkoradoilta vuosilta 2014-2017. Lisäksi ensimmäisissä aikuisten SM-kilpailuissa, eli Kalevan Kilpailuissa 2017 11. sija 3000m estejuoksussa.

Moikka!

Olen 18-vuotias kestävyysjuoksija Lempäälästä. Tällä hetkellä käyn lukion toista luokkaa Tampereella, Sammon keskuslukion urheilulinjalla. Koulu ja urheilu vievätkin nyt suurimman osan ajastani, ja treenaan noin 10 kertaa viikossa: mukana on sekä kovempia vetotreenejä että rauhallisempia lenkkejä ja lihaskuntoa ja muita tukevia harjoituksia.

Urheilu-urani alkoi noin seitsemänvuotiaana Lempäälän Kisan yleisurheilukoulussa. Pienempänä harjoittelin kaikkia yleisurheilulajeja monipuolisesti, ja mukana oli jonkin aikaa myös jalkapallo. Lempparilajit olivat kuitenkin melkein alusta asti ”pitkät matkat” (eli tuhannen metrin juoksut ja sitä lyhyemmät matkat), ehkä siksi, että pärjäsin niissä parhaiten. Sillä tiellä olen edelleen, ja kaudella 2017-2018 juoksukilometrejä olisi tarkoitus kertyä 3500-4000km. Päämatkani ovat 3000m ja 3000m estejuoksu, joista minulla on myös yhteensä 4 SM-mitalia.

Ruokavalio on yksi harjoittelun osa-alue, joka pitää hoitaa hyvin. Minulle ruokailu on joskus jopa korostetun tärkeää, koska sairastamani 1-tyypin diabeteksen kanssa harjoitteleminen on joskus melkoista tasapainoilua. Tervensin tuotteet ovatkin hyvä valinta, koska niissä on sekä proteiinia että hiilihydraattia, jotka yhdessä pitävät veren sokeritasapainon sopivan tasaisena, varsinkin ennen treenejä. Lisäksi ne ovat nopea keittää, vaikka koulusta nälkäisenä tullessa. Makukin on kohdillaan! (Oma lempparini on Chili-makaroni, nam.)

Instagramista minut löytää @venlanna nimellä, käykää katsomassa!

Nimi: Matias Mustonen
Syntymäaika: 1997
Asuinpaikka: Lempäälä
Laji: Korkeushyppy
Urheilusaavutuksia: Nuorten SM-kisat: 2012 sija 3. ja 2016 sija 2.
Nuorten SM-halli: 2013 sija 2., 2016 sija 2. ja 2018 sija 2.
Nuorten SM-viestit: 2016 sija 4. (aita-viesti).
SM-Halli (aikuiset): 2016 sija 6. ja 2018 sija 9.
Kalevan kisat: 2016 sija 8.
Maajoukkue-edustus: U20 Nordic Junior Athletics Championships: 2016 sija 6.

Moro!

Olen parikymppinen korkeushyppääjä Lempäälästä. Urheilukentän lisäksi kulutan aikaani myös Tampereen Hervannassa Teknillisessä yliopistossa, sillä opiskelen teknis-luonnontieteellisellä linjalla diplomi-insinööriksi. Nuorempana harrastin myös uintia ja jalkapalloa, mutta yleisurheilun ja ennen kaikkea korkeushypyn parissa viihdyin parhaiten ja se valikoitui päälajikseni.

Palkintokaappiini on kertynyt kolme SM-hopeaa ja yksi SM pronssimitali. Vuonna 2016 puin ensi kertaa maajoukkueen edustusasun ylleni päästessäni edustamaan Suomea Pohjoismaiden maaottelukisoihin. Lähitulevaisuudessa tavoitteenani on ylittää korkeushyppyrima entistä korkeammalta ja kerryttää lisää kokemusta ja menestystä niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.

Tervens-tuotteet ovat helppo ja terveellinen valinta kiireisen arjen keskellä. Pastat ovat täyttäviä ja niistä saa puhtia pitkäksikin aikaa. Makusuosikeitani ovat fusilli ja eksoottisempi sirkkapasta hyvän proteiinipitoisuutensa vuoksi. Suosittelen kaikkia kokeilemaan!

Instagramista minut löytää @MaunoSuS nimellä, käykää katsomassa!

Nimi: Jussi Salo
Synt.aika: 1991
Majapaikka: Kuopio (kotoisin Lempäälästä)
Laji: Yhdistetty (mäkihyppy, hiihto)
Treenimäärät: vuodessa 800 tuntia

Liikuntatausta on kohtuullisen laaja, junnuna tuli harrastettua jääkiekkoa, jalkapalloa, yleisurheilua, hiihtoa ja mäkihyppyä. Vielä näitä kaikkia samaan aikaan, niin jotenkin tuntui, ettei aika oikein meinannut riittää... Niinpä mäkihyppy ja hiihto veivät voiton, elikkäs minusta tuli yhdistetyn mies ja muut lajit jäivät sivuun.
Pienenä ajattelin, että minusta tulee NHL-tähti. Ei tullut, mutta ammattiurheilija kuitenkin.

Ajatuksia Tervensistä: Urheilijana arvostan ruoassa todella paljon ravintoarvoja. Toinen todella tärkeä ominaisuus on helppous ja nopeus ruuanlaitossa. Nämä molemmat löytyvät Tervensistä!
Reeneistä kun tulee saa nopeasti hyvää ja ravitsevaa ruokaa. Siten saadaan palautuminen kunnolla käyntiin ja ollaan taas valmiita seuraavaan reeniin.

Olen Clarissa Pajukoski, 25-vuotias bikini fitness -kilpailija ja bloggari.

Viime syksynä 2016 kilpailin ensimmäiset bikini fitness -kilpailiúni, jotka ensikertalaiseksi meni ihan hyvin. Karsinnoissa Beginners-sarjassa (-160 cm) sijoituin toiseksi ja  pääsin karsinnoista SM-kilpailuihin.

SM-kisoissa sijoituin lopulta  8. sijalle. Seuraava kisatavoitteeni on  vuoden 2018 syksyllä, sillä tahdon kehittää fysiikkaani rauhassa, enkä heti sännätä kisasta kisaan.

Itselläni ei ole mitään suurta urheilutaustaa. Lapsena ratsastin, mutta vain harrastusmielessä. Aloin käymään salilla noin 5 vuotta sitten ja tahti kiihtyi. Ajauduin bikini fitneksen pariin pikkuhiljaa ja päätin nousta lavalle testaamaan, miten sujuisi. Tämä laji vaatii pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä. Tehdään paljon töitä ympäri vuoden jotta päästään tavoitteesaan.

Olen iloinen että Tervens on lähtenyt tukemaan tavoitteitani. Tervens on loistava eväs työpäivään, koska se pitää nälän poissa pitkään. Kun päivät on töissä ja illat treenissä, pastan nopea valmistus on myös yksi parhaista asioista! Suosikkipastani on varmaankin perus fusillin lisäksi inkivääripasta, sillä inkivääri on yksi lempimausteistani.

Mun arkea pääsee seuraamaan sosiaalisesta mediasta;
Instagram @fitclarissa ja snapchat clarup

Lisäksi blogini löytyy osoitteesta www.poseland.fi/clarissa

Kuva:Tero Turunen

Nimi: Tia Ruhanen
Syntymävuosi: 1980
Asuinpaikka: Mikkeli
Tiimi: DreamFit Team
Laji: Bodyfitness
Harjoitusvuodet: 19 vuotta
Kilpailut ja sijoitukset:
2000 - 2003 fitness
2007 - 2014 bodyfitness
2009 6.
2010 5.
2011 6.
2013 8.
2014 7.

Seuraava tavoite Syksy 2017 SM-karsinta ja paikka SM-kilpailuihin Nordic Fitness Expo.

Motto / elämänviisaus / ajatelma:
"Kohtele toisia kuten haluaisit itseäsi kohdeltavan."
"Ole onnellinen, se on yksi tapa olla viisas."

Tällä hetkellä työskentelen Mikkelissä toiminimellä hierojana (klassinen ja urheiluhieronta) ja Fitnessvalmentajana DreamFit Teamissä. Teen myös hyvinvointi- ja wellness coach -valmennuksia.

Ystävät, hyvä ruoka ja vaan oleminen on parasta vastapainoa kaikelle aktiivisuudelle.

Valmentamisen aloitin vuonna 2012. Eri koulutuksia on vuosiin mahtunut, joista tuorein on Suomen fitnessurheilijat ry:n 1-tason fitness-valmentaja koulutus. (Valmistuin 3/2017) 16 vuotta olen ohjannut myös ryhmäliikuntaa.

Muita ammattinimikkeitä: parturi-kampaaja, meikkitaiteilija-maskeeraaja

Tervens on hyvän makuinen ja helppo valmistaa! Vatsani on selvästi voinut paremmin. Fyysisen työntekijän ja fitness-urheijan suosikki. Pitää nälän loitolla ja insuliinit tasaisempana. Suosittelen!
Kaikki pastat toimii, mutta kyllähän makupastat rockaa!!

Nimi: Karin Purhonen
Syntymävuosi: 1980
Laji: Body Fitness
Harjoitusvuodet: 3
Kilpailut ja sijoitukset:
23.4.2017 Fitness Classic, Helsinki Body Fitness yleinen sarja -168 cm, sija 6
24.9.2016 Jyväskylän SM-karsinta Body Fitness beginners -168 cm, sija 10

Tänä vuonna Fitness Classicissa pääsin finaaliin ja sitä kautta lunastin paikan syksyn SM-kilpailuihin – NFE 2017, johon parhaillaan valmistaudun. Kilpailut pidetään Lahdessa 8. lokakuuta.

Fitness-lajeihin tutustuin PT-valmennuksen (Tia Ruhanen) kautta kevättalvella 2014. Samana vuonna kävin katsomassa ensimmäistä kertaa SM-karsintakilpailut Jyväskylässä. Siitä se kipinä lähti. Personal Trainer -nimike vaihtui valmentajaksi ja kilpailuun tavoitteellinen harjoittelu aloitettiin tammikuussa 2015.

Kuntosaliharjoituksia teen tällä hetkellä 3-4 krt/viikko, lisäksi kehonhuoltoa ja lepoa. Huolto on omatoimista rullailua ja venyttelyä, palauttavia kävelylenkkejä ja hierontaa. Kilpailujen lähestyessä mukaan ovat tulleet myös aerobiset harjoitukset. Lepopäivät vietän mieluiten kotona tekemättä juuri mitään, nauttien hitaasta aamiaisesta ja kiireettömyydestä. Lisäksi mielelläni kokkailen rauhassa ja ajan kanssa.

Viime vuosina olen oppinut paljon itsestäni ja kilpaurheilusta. Ruokavalio on itse harjoittelun lisäksi suuressa roolissa tulosten aikaan saamiseksi.

Liikuntaa olen harrastanut aina. Lajeja on tullut kokeiltua useita, kaikkea mahdollista rytmisestä voimistelusta kirkkovenesoutuun. Kuntosalilla kävin ensimmäistä kertaa yläasteella liikuntatunnilla.

Lajin ulkopuolella olen vaimo ja kahden pojan äiti. Lemmikkinä kissa ☺ Työkseni teen toimistotöitä.

Tervens-tuotteet ovat löytäneet paikkansa minun ruokavaliossani.

Pidän erityisesti siitä, että rakenne pysyy napakkana eikä puuroudu keitettäessä, lisäksi keittoaika on lyhyt. Oma lempparini tuotteista on Kikhernefusilli & inkivääri. Inkivääri tuoksuu jo keitettäessä ja maistuu ihan minkä tahansa kanssa.

Tänä kesänä Kikhernefusilli & inkivääri on usein päätynyt wokattavaksi pannulle lehtikaalin ja kirsikkatomaattien kanssa + jauhelihaa/kanaa/kalaa/muita kasviksia. Erikseen ei välttämättä tarvita muita mausteita ollenkaan. Kaikki Tervensin tuotteet on tullut testattua ja todettu toimiviksi makaronilaatikosta wokkiin.

Valmistaudun parhaillaan syksyn SM-kilpailuhin NFE2017, lajina Body Fitness ja tämän kesän olen siis viettänyt dieetillä. Ruokavalio on koostettu siten, että saadaan toivottu lopputulos kisalavalle. Hiilihydraatteja saadaan dieetillä ruokavaliosta vähemmän kuin harjoituskaudella, mikä vaikuttaa moneen asiaan kuten esimerkiksi kylläisyyden tunteeseen. Koska Tervensin kikhernetuotteissa on runsaasti proteiinia, se pitää myös nälkää pidempään. Makupastat antavat lisäksi kivasti lisämakua "riisuttuihin” ruoka-annoksiin.