Tex-mex keitto

Annoksia noin 5

Tämä resepti on Polkkapossun käsialaa. Polkkapossun muihin resepteihin voi tutustua täältä.

Ainekset:

1 keltasipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 chili (tai siis maun mukaan)
1 rkl juustokuminaa
0,5 rkl savupaprikaa (tai normaali paprikajauhetta)
2 rkl rypsiöljyä
500 g tomaattimurskaa
2,5 l kasvislientä (tai vettä + liemikuutioita/Sysmän kasvisliemijauhetta)
2 rkl ketsuppia
200 g kikhernefusilleja
1 pss herne-maissi-paprikaa
3 dl kypsennettyjä pintopapuja (muut pavut käy yhtä hvyin)
suolaa
pippuria
persiljaa

Valmistusohje:

1. Pilko keltasipuli ja freesaa sitä hetki öljyssä.
2. Pilko myös valkosipulit ja chili, lisää pannulle juustokuminan ja savupaprikan kanssa ja freesaa taas.
3. Lisää tomaattimurska ja osa kasvisliemestä, anna muhia hetki ja lisää loput nesteet. Anna muhia 15 minuuttia.
4. Lisää pasta, hemapa ja pavut. Pasta kypsyy vajaassa viidessä minuutissa.
5. Rouhatuta pippuria, tarkista suola ja lisää pieni kourallinen persiljasilppua. Maustemäärät ovat suuntaa antavia. Itselläni oli taatusti enemmän, mutta ehkä näillä kannattaa lähteä. Myös ketsuppia voi lisätä, jos haluaa kirpeyttä pois.