Vegenokkospasta

Ainekset:

n. 4 annosta

200 g Kikhernefusilli & nokkosta
2 kesäkurpitsaa
250 g herkkusieniä
Purjo
5 valkosipulinkynttä
n. 300 g kirsikkatomaatteja
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Tomaattipyre
Sitruuna
Suolaa
Mustapippuria
Rosmariinia
Paprika (mauste)
Oliiviöljy

Valmistus:

1. Aloita pesemällä ja pilkomalla kesäkurpitsat ja herkkusienet reilun kokoisiksi paloiksi.
2. Huuhtele purjo ja pilko noin puolen sentin levyisiksi suikaleiksi.
3. Lorauta kylmälle paistinpannulle noin ruokalusikallinen öljyä aurinkokuivatuista tomaateista sekä noin kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä.
4. Lisää öljyn sekaan rouhittua mustapippuria, paprikamaustetta sekä hyppysellinen rosmariinia. Pistä tämän jälkeen levy kuumenemaan.
5. Kun öljy on kuumennut, lisää joukkoon kesäkurpitsa.
6. Paista kunnes kesäkurpitsa on hieman pehmennyt ja saanut väriä pintaan. Heitä seuraavaksi sekaan herkkusienet.
7. Sekoittele varovasti ja mausta hieman suolalla.
8. Lisää seuraavaksi purjo sekä pilkotut valkosipulin kynnet.
9. Sekoittele ainekset sekaisin ja anna paistua.
10. Kun purjo on hieman pehmennyt lisää joukkoon noin 2 rkl tomaattipyrettä, yhden sitruunan mehu ja vettä noin puoli desiä.
11. Pistä pastavesi kiehumaan ja mausta se reilulla suolalla. Kun vesi kiehuu, lisää paketti Tervens Kikhernefusilli & nokkosta ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
12. Sekoita kasvishässäkkää, lisää suolaa makusi mukaan ja anna porista sen aikaa kun pasta kiehuu.
13. Lisää lopuksi kastikkeen sekaan auringonkukan siemeniä.
14. Ruokasi on valmis, bon apetit.